Guinnes glaserte peanøtter

wp-1460920628969.jpgImponer dine gjester til helgen med å servere denne snacksen. enten det er fotballkamp og halvliter med gutta, jentekveld med frustrerte fruer maraton, eller om du rett å slett bare vil ha noe godt å knaske på til helgen. alt du trenger er Guinnes, peanøtter, brunt sukker og noen klyper maldonsalt.

  • 500 g peanøtter (usaltede)
  • 250 g brunt sukker (Demerara eller lys muscovadosukker)
  • 2 dl Guinnes øl
  • maldonsalt etter smak
  1. Rist peanøtter i ovnen på 170 grader i 10 minutter.
  2. Ha peanøtter, sukker og øl i en kjele, kok opp under omrøring og la det småkoke på middels varme til all væske er fordampet. her er det viktig å røre hele tiden.
  3. Det du er ute etter er at nøttene skal sukre seg og bli helt tørre. på dette stadiet ser det ikke særlig godt ut, men det blir det. tro meg!
  4. skru opp varmen, rør hele tiden, og vent til at sukkeret blir til karamell og glaserer alle nøttene fint. her går det fort, så ikke la det stå for lenge sånn at det brenner seg.
  5. spre de glinsende peanøttene utover et ark med bakekapir, strø på maldonsalt før karamellen stivner. liker du salt snacks tar du på en «raus» mengde, men ikke for mye. liker du det søtt og godt kan du utelate det, men etter min smak så trenger disse søtsakene et kyss av maldonsalt.
  6. avkjøl og brekk opp i individuelle biter, oppbevar i en tett boks/glass til de skal servere.

Dette passer også utmerket som en vertinnegave. pakk inn i et fin norgesglass for eksempel, og lag et fint kort du knyter rundt med litt hyssing, for å beskrive hva det er og kanskje du til og med deler oppskriften med de?

Håper dette har inspirert deg til å bytte ut potetgullet med denne herligheten…og du, det er også superdigg å grovkutte nøttene, deretter bruke det som topping på vaniljeisen!

Trønderkokken

Ett svar til Guinnes glaserte peanøtter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s