«Focaccia»

image

Hold deg fast! Nå skal du få oppskrift på en av de bedre focaccia brødene.

Oppskrift:
0,5 liter kaldt vann, 1 kg hvetemel, 30 gr sukker/honning, 20 g salt, 50 g gjær, 1 egg, 100 gr olivenolje.

Elt alt sammen i 10 minutter på lav hastighet til deigen er smidig.

Hev til dobbel størrelse (ca. 2 timer)

Ha deigen over i en langpanne, bruk hendene til å «prikke» den utover. Når det kommer til topping er det opptil hva du har i hus eller hva du selv liker! Eneste som er et must er maldonsalt og god olivenolje. Oliven, fetaost, cherrytomater eller tørkede tomater og urter er bare noe av det som er godt å toppe brødet med.

Hev brødet til dobbel størrelse, stek på 190 grader i 25 minutter. Bank på brødet. Er det en hul lyd så er det ferdig. Hvelv det over på en rist og kontroller deg selv i 30 min før du setter kniven i det!

Lag for eksempel «Verdens beste aioli» for å dyppe det nystekte brødet i….eller server brødet til middag i morgen til en herlig Selleri og persillerot suppe.

Håper det smaker!
Trønderkokken

Respond to «Focaccia»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s