«Selleri og persillerot suppe»

Rotgrønnsaker er en av mine favoritter. Spesielt sellerirot og persillerot som har en særegen nøtteaktig og søtlig smak. Etter å ha sett Renee (vinneren av Top chef) lage sellerirot suppe, så måtte jeg bare teste det ut. Har lagd min egen variant, med å tilsette persillerot, et par fedd hvitløk og litt bakt løk! «suppen over alle supper» kan man lett si! Salt, søt, syrlig og spicy med en nøtteaktig vidunderlig smak! Anbefales på det sterkeste.

Sellerirot er en litt undervurdert grønnsak som mange mener er kun sånn bestemor brukte i kjøttsuppa og lapskausen når du var liten. Men der tar mange feil.

Sellerirot er utmerket som puré, smørstekt i pannen med litt honning, og nå har den tilogmed fått sin egen suppe med en nær slektning.

image

Oppskrift:
Start med å sette ovnen på 180 grader. Smør en ildfast form og legg 2 hele sellerirot, 1 persillerot og 2 løk i formen. Med skall og hele pakka! Sett i ovnen og la steke i ca. 2 timer. Sjekk med en kniv om det er helt mørt.

Del rotgrønnsakene i 2 og skrap innmaten ut og ha det i en kjele. Dekk med fløtemelk, ha i 1 hvitløksfedd, kok opp og la småkoke i 10 minutter.

Kjør suppen helt glatt med enten en blender eller en stavmikser. Smak til suppa med salt, cayennepepper og litt sitronsaft. Her må du stole på dine egne smaksløker og la de bestemme om det trengs mer av ett eller annet. Hvis du syns suppen er for tykk så har du i en skvett eller 2 med melk.

Server gjerne suppen med nystekt focaccia eller kjedelig spiralloff fra REMA. Oppskrift på den beste focaccia får du i morgen, så hold deg oppdatert!

Trønderkokken

Ett svar til «Selleri og persillerot suppe»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s