Jordskokk. det er en grønnsak som har gått litt i glemmeboken. men jordskokk er en fantastisk grønnsak med en nøtteaktig smak. dette er den grønnsaken som ble brukt som «potet» før poteten ble introdusert for Norge.
Jordskokken er helt utmerket til å lage suppe, pure eller chips av! lag for eksempel jordskokkchips og bytt ut potetgullet med det under gullrekka på fredag.
Jordskokksuppe er en favoritt hos meg. kremete, nøtteaktig aroma og enkelt å lage! toppingen til denne suppen kan varieres. topp den med kamskjell, sprøstekt bacon, jordskokkchips eller løyrom og serranochips som jeg falt for denne gangen!
- 10 skrelte jordskokker
- 3 dl melk
- 3 dl fløte
- 2 dl lys kraft
- 50 g smør
- salt og pepper
ha alt av ingrediensene bortsett fra salt og pepper i en kjele og kok til jordskokkene er så møre at de kan moses med en gaffel. kjør så alt sammen med en stavmikser eller i en foodprosessor til du har en glatt å jevn suppe uten klumper. smak så til suppen med salt og pepper, og eventuelt en klatt rømme.
topp suppen med det du måtte ønske, eller nyt den som den er!
Respond to Kremet jordskokk suppe