«Verdens beste Aioli»

image

Dette er en oppskrift jeg har lengtet etter i en evighet! Har vært så lei av de der aioliene som har en voldsom, sterk og bitter hvitløkssmak, veldig salt og ikke minst kvalmende! Men nå har jeg kommet fram til den perfekte oppskriften!
Aioli er en majones smaksatt med hvitløk og svart pepper. Enkelt og greit!

Ingredienser:
2 hele egg,
10 hvitløksfedd,
2 ts disjonsennep,
1 ts honning,
2 ts salt,
2 ts hvitvinseddik,
saften av 1/2 sitron,
3 dl rapsolje,
2 dl god olivenolje
kvernet svart pepper!

Start med å skrelle og knuse 10 fedd hvitløk. Ha det over i en kjele, tilsett olje og kok opp. Når det freser rundt hvitløken så skrur du platen til det laveste nivået og la det stå i 8 min.

Fisk ut hvitløk, men ta for all del vare på den! Det er det som er gullet! Nå er det bare å la oljen stå til den blir avkjølt.

Ha alt bortsett fra olje i en foodprosessor og kjør på full guffe i 5 min. Så sper du oljen i en tynn stråle mens den går på maks. Når du ser den begynner å bli veldig tykk, tilsett 1/2 dl kaldt vann før du fortsetter med olje.

Smak så til aiolien for å få den slik du vil ha den. Det kan hende den er perfekt som den er, eller kanskje du liker den søtere, saltere eller sydligere. Smak deg frem!

VOILA! Du har nå lagd VERDENS BESTE AIOLI!

7 svar til «Verdens beste Aioli»

  1. Elisabeth

    Ja, denne definisjonen støtter jeg!! Verdens beste hjemmelagde aioli! Min ble perfekt med akkurat de ingrediensene som står i oppskriften og det er jo ikke akkurat «vanlig» 🙂 Tusen takk! Den skal deles med alle jeg kjenner som gidder å høre.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s